käytettyjen vaatteiden myyminen

kirppiksen vinkkejä lastenvaatteiden myyntiin

Myy kirppiksellä vain sellaisia vaatteita mitä ostaisit itsekin. Huonokuntoiset ja rikkinäiset vaatteet on joskus parempi viedä suoraan kierrätykseen. Joskus pieni reikä tai vetoketjuongelma tms. ei sinänsä estä vaatteen myyntiä, mutta siitä täytyy aina mainita hintalapussa erikseen. Rymyvaatteeksi tai käsityötaitoiselle voi hyvinkin mennä myös rikkimennyt tuote, mutta huomioi se hinnassa.

Tahraiset tai pinttyneet perusvaatteet menevät huonommin kaupaksi, sillä usein tarjolla on myös hyväkuntoisia vaatteita. Jos pöydässä on paljon huonokuntoisia vaatteita, hyvätkin tuotteet voivat jäädä piiloon. Tuo siis mieluummin vähemmän ja hyvää 🙂

Kirppispöytä kannattaa pitää siistinä. Meillä käy paljon asiakkaita ja usein pöytä myllääntyy ja möyriintyy kun tuotteita tutkitaan ja katsellaan. Oma pöytä kannattaa siis siivota mahdollisimman usein, mielellään jopa päivittäin jos se vain on mahdollista.

Jos et pääset tai halua käydä myymälässä myyntijaksosi aikana, voit ostaa meiltä myös siivouspalvelun (12€/vko), jolloin me siivoamme pöytäsi päivittäin. Kun pöytä on kunnossa, myy se aina paremmin kuin sotkuinen pöytä.

Lasten merkkivaatteet ovat tulleet vuosi vuodelta isompaan rooliin ja niihin panostus näkyy myös meillä kirppiksellä. Tietyillä merkkivaatteilla on hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta niissäkin täytyy ottaa huomioon vaatteen kunto.

Suosittuja merkkivaatteita ovat monet kotimaiset merkit, kuten Gugguu, Mainio, Vimma, Metsola, Nosh, Kaiko, Papu.

Ulkomaisista merkeistä trendaavat tällä hetkellä erityisesti Mini Rodini, Finger in the nose, Tinycottons, Molo Kids, Bobo Choces, Adidas, Grey Label.

Hinnoittelua ei kannata pelätä. Hyväkuntoisista vaatteista on perusteltua pyytää enemmän hintaa kuin huonokuntoisista. Käytä nyrkkisääntönä sitä, että pyydät tuotteesta sen minkä olisit itsekin siitä valmis maksamaan. Merkkivaatteissa kannattaa ottaa huomioon niiden yleinen hintataso esim. nettikirppiksillä.

Tunnearvoa ei voi lisätä hintalappuun. Jos vaatteeseen tai leluun liittyy muistoja, etkä ehkä raaskisi luopua siitä, silloin se on luultavasti parempi niin. Säilytä muistoesineet ja kierrätä muut.

Myyntiin kannattaa tuoda kauden mukaisia vaatteita. Luistimet eivät oikein myy heinäkuussa tai uimarenkaat joulukuussa, vaikka hinta olisi alhainen. Kausi vaihtuu meillä aika pitkälti samassa syklissä kuin vaatekaupoissakin, joten siihen on hyvä kiinnittää huomiota.

Aukiolot: ma suljettu, ti-to 10-17, pe 10-18.30 ja la-su 10-14.