käytettyjen vaatteiden myyminen

kirppiksen vinkkejä lastenvaatteiden myyntiin

Tehdessäsi pöytävarauksen, solmit samalla vuokrasuhteen kanssamme ja sitoudut noudattamaan seuraavia ohjeita ja sääntöjä:

Myyntiviikko sisältää kuusi (6) myyntipäivää, sillä maantaisin olemme kiinni. Myyntiaika voi alkaa minä tahansa viikonpäivänä. Myyntiaika alkaa sen päivän aamuna, jolloin varauskin alkaa. Voit siis tuoda vaatteet klo 10 tai myöhemmin saman päivän aikana.

HUOM! Myyntiaika päättyy viimeisenä myyntipäivänä, jolloin pöydän täytyy olla tyhjä viimeistään puoli tuntia (30 min) ennen sulkemista! Jos pöytää ei tulla tyhjentämään ajoissa, perimme 20€:n myöhästymismaksun. Koskee myös erillismyyntipisteitä.

Jokaiseen myyntipöytään kuuluu hyllytilan lisäksi pöydän vieressä oleva rekkitila. Pöytävuokraan sisältyvät myös henkarit, muovikoreja (max. 3/pöytä), 10 kpl hälyttimiä (lisähälyt 0,20€ kpl), sekä 2 arkkia tarrahintalappuja (lisäarkit 0,50€/ark). Tuotteet voit hinnoitella valmiiksi Kirppari-Kallen kautta tai täyttää laput käsin. Molemmissa tapauksissa hintalaput haetaan aina kirpputorilta. Yhdessä tarra-arkissa on 30 kpl hintalappuja.

Myyntipaikkaan kuuluu myös yhteistä rekkitilaa ulkovaatteille, jonne voit viedä maks. kolme vaatetta per myyntipöytä. Rajallisten tilojen vuoksi rattaita tai vaunuja emme valitettavasti voi ottaa vastaan. Huomioithan myös, että kaikki tavarasi mahtuvat myyntipöytääsi – tai sen alle.

Pöytävuokran voit maksaa joko tullessasi myymään tai se voidaan vähentää myyntituotosta myyntiajan päätyttyä. Laitamme tilitykset maksuun 7 arkipäivän sisällä myynnin päättymisestä. Myyntituotto maksetaan pääsääntöisesti tilille (tarkistathan että Kirppari-Kallessa on tilinumerosi). Voimme yleensä tehdä myös käteistilityksiä (kirppiksen käteistilanteesta riippuen) pienemmille summille max. 150€ asti ja/tai ennakkoon erikseen sopimalla.

Peruutukset täytyy tehdä viimeistään kaksi vuorokautta ennen myyntiajan alkua, myöhemmin perutuista paikoista kirpputorilla on oikeus periä viikon vuokra (42€). Peruutukset tehdään joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Säilytämme kirpputorille jääneitä vaatteita kuusi (6) päivää, sen jälkeen ne jatkokierrätetään. Kun tulet tyhjentämään pöytääsi kannattaa tehdä huolellinen kierros myymälässä, sillä vaatteita kulkeutuu usein muihin pöytiin. Kirpputori ei vastaa kadonneista tai rikotuista tuotteista eikä niiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, tai muun siitä riippumattoman syyn sattuessa.

Toivotamme onnea myyntiin ja neuvomme mielellämme lisää sinua askarruttavissa asioissa!

Myy kirppiksellä vain sellaisia vaatteita mitä ostaisit itsekin. Huonokuntoiset ja rikkinäiset vaatteet on joskus parempi viedä suoraan kierrätykseen. Joskus pieni reikä tai vetoketjuongelma tms. ei sinänsä estä vaatteen myyntiä, mutta siitä täytyy aina mainita hintalapussa erikseen. Rymyvaatteeksi tai käsityötaitoiselle voi hyvinkin mennä myös rikkimennyt tuote, mutta huomioi se hinnassa.

Tahraiset tai pinttyneet perusvaatteet menevät huonommin kaupaksi, sillä usein tarjolla on myös hyväkuntoisia vaatteita. Jos pöydässä on paljon huonokuntoisia vaatteita, hyvätkin tuotteet voivat jäädä piiloon. Tuo siis mieluummin vähemmän ja hyvää 🙂

Kirppispöytä kannattaa pitää siistinä. Meillä käy paljon asiakkaita ja usein pöytä myllääntyy ja möyriintyy kun tuotteita tutkitaan ja katsellaan. Oma pöytä kannattaa siis siivota mahdollisimman usein, mielellään jopa päivittäin jos se vain on mahdollista.

Jos et pääset tai halua käydä myymälässä myyntijaksosi aikana, voit ostaa meiltä myös siivouspalvelun (12€/vko), jolloin me siivoamme pöytäsi päivittäin. Kun pöytä on kunnossa, myy se aina paremmin kuin sotkuinen pöytä.

Lasten merkkivaatteet ovat tulleet vuosi vuodelta isompaan rooliin ja niihin panostus näkyy myös meillä kirppiksellä. Tietyillä merkkivaatteilla on hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta niissäkin täytyy ottaa huomioon vaatteen kunto.

Suosittuja merkkivaatteita ovat monet kotimaiset merkit, kuten Gugguu, Mainio, Vimma, Metsola, Kaiko, Papu ja Makia.

Ulkomaisista merkeistä suuri kysyntä on tällä hetkellä erityisesti merkeille: Mini Rodini, Tinycottons, Molo Kids, Bobo Choces, Gray Label.

Huom. jos sinulla on merkkivaatteita, mutta et halua varata kokonaista myyntipöytää, voit myös varata myyntijakson merkkivaatepisteellemme. Silloin sinulta ei veloiteta pöytävuokraa, vaan ainoastaan 17% myyntiprovisio. Merkkivaatepisteelle otamme myyntiin vain listan mukaisia vaatteita, maks. 30 kpl per myyntijakso.

Hinnoittelua ei kannata pelätä. Hyväkuntoisista vaatteista on perusteltua pyytää enemmän hintaa kuin huonokuntoisista. Käytä nyrkkisääntönä sitä, että pyydät tuotteesta sen minkä olisit itsekin siitä valmis maksamaan. Merkkivaatteissa kannattaa ottaa huomioon niiden yleinen hintataso esim. nettikirppiksillä.

Tunnearvoa ei voi lisätä hintalappuun. Jos vaatteeseen tai leluun liittyy muistoja, etkä ehkä raaskisi luopua siitä, silloin se on luultavasti parempi niin. Säilytä muistoesineet ja kierrätä muut.

Myyntiin kannattaa tuoda kauden mukaisia vaatteita. Kausi vaihtuu meillä pitkälti samassa syklissä kuin vaatekaupoissakin, joten siihen on hyvä kiinnittää huomiota.

Aukiolot: ma suljettu, ti-to 10-17, pe 10-18.30 ja la-su 10-14.